KAZUS.AT.UA - умисне заподіяння користі

Похоже, что Районные Центры Занятости живут по своим законам - Юридичний форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Похоже, что Районные Центры Занятости живут по своим законам
igorrr35Дата: Пт, 02.10.2009, 16:45 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Користувачі
Репутація: 0
Статус: Offline
Здравствуйте!
Если можете, помогите советом..
Ситуация такова: пытаюсь получить статус безработного в одном из районных ЦЗ Киева. На предыдущем месте работы последние полгода я платил взносы с белой з.п. в 10035 грн. Страховой стаж у меня - 9,5 лет. Работники ЦЗ предупредили, что платить пособие они мне будут не более средней з.п. по г.Киеву. А это 3126 грн. на сегодняшнюю дату. В Законе Украины "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" в п.4 ст.23 чётко говорится об "середній ГАЛУЗЕВІЙ з.п.", а по финансовому сектору г.Киева(я в банке работал) средняя з.п. составляет 7348 грн. сейчас.
Они ссылаются на Наказ № 216 от 07.07.05 Министерства труда и социальной политики Украины, на п.1.3., в котором они убрали слово "ГАЛУЗІ".. И на кокай-то Наказ №307 от 20.11.2000 г. этого же Министерства.
Но ведь в Законе формулировка осталась по сегодняшний день , а действующий Закон, я думаю имеет силу более весомую, чем Наказ Минтруда.
Скажите, есть ли смысл оспорить их решение в суде?
Прошу понять мою обеспокоенность, ведь цена вопроса - это недоплата мне около 3000 грн. в месяц, а в условиях безработицы- это очень существенно..Спасибо заранее за Ваш ответ.

Повідомлення відредагував igorrr35 - Пт, 02.10.2009, 16:45

ShnapsДата: Сб, 03.10.2009, 16:44 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: Адміністратори
Репутація: 3
Доброго дня!

Підзаконні нормативно-правові акти (в даному випадку - накази мінпраці) приймаються на основі закону та на його виконання, тому якщо виникають суперечності між законом та нормативно-правовим актом, діють норми закону. Існує проблема недостатнього правового регулювання цього питання (Верховна Рада ніяк не прийме закон про нормативно-правові акти), однак дане правило діє як правова аксіома, правова доктрина, що не вимагає підтвердження (формулювання наступне: "згідно теорії права і правовідносин"). Тому дії районного центру зайнятості можна оскаржити в порядку адміністративного судочинства, посилаючись на п.4 ст.23 Закону України "Про загальнообов'язкове державне страхування на випадок безробіття". Перед цим можна спробувати врегулювати спір позасудово, звернувшись з письмовою заявою до районного центру зайнятості відповідно до Закону "Про звернення громадян".
В порядку адміністративного судочинства можна захищати свої права навіть іншим шляхом - подати позов до окружного адміністративного суду про визнання наказів мінпраці незаконними (невідповідними нормативно-правовим актам, що мають вищу юридичну силу) в частині, що стосується Вашої ситуації. Згадується прецедент 2006 року, коли за позовом громадянки Побережець був визнаний невідповідним актам вищої юридичної сили Наказ «Про затвердження зразка, технічного опису листка непрацездатності та Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності» в його окремих положеннях. Однак особисто для Вас цей шлях не є раціональним.

Думаю, найкраще вчинити так:
1) заява до районного центру зайнятості; обгрунтовану відповідь Вам мають надати протягом місяця, відмова - в обов'язковій письмовій формі за підписом керівника;
якщо вимоги, викладені в заяві, не виконуються, тоді:
2) скарга до Київського міського центру зайнятості;
якщо безрезультатно:
3) позов до адміністративного суду.

Якщо виникли ще питання - пишіть.

igorrr35Дата: Сб, 03.10.2009, 19:24 | Повідомлення # 3
Рядовий
Дуже Вам дякую за оперативну та детальну відповідь!
Після отримання на руки копії наказу про визнання мене безробітним з зазначенням суми щомісячної допомоги(а це буде 12 жовтня), почну діяти за Вашими рекомендаціями!
І якщо буде щось складне на шляху- обов'язково звернусь до Вас за консультацією..

ShnapsДата: Нд, 04.10.2009, 00:23 | Повідомлення # 4
Лейтенант
Група: Адміністратори
Репутація: 3
Радий допомогти.

igorrr35Дата: Сб, 19.12.2009, 14:29 | Повідомлення # 5
Рядовий
Доброго дня!
Я діяв так, як Ви і рекомендували..
Нарешті,вчора я отримав відповідь на мою скаргу з Київського міського ЦЗ.
Якщо казати взагалі- то вони "відморозилися".. Написали,що законодаство України про страхування на випадок безробіття СКЛАДАЄТЬСЯ як із Закону так і нормативно-правових актів.
Нормативно-правові акти розробляються і реєструються в Мінюсті згідно законодавства України.
І вони діють по Наказу №307,бо він легітимний.

Скажіть,будь ласка, на кого мені подавати в Адміністративний Суд і яка повинна бути суть цієї заяви?
Також прошу написати де знаходиться цей суд, тому,що в Інеті я координат не знайшов(Дарницький район)
Дякую Вам заздалегідь!

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Пт, 08.08.2025, 03:42
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Наше опитування

Як Ви потрапили на цей сайт?
Всього відповідей: 260

Статистика