KAZUS.AT.UA - умисне заподіяння користі

КАС ухвалив повернути справу "частково"... - Юридичний форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Юридичний форум » Безкоштовна юридична консультація » Юридична консультація онлайн » КАС ухвалив повернути справу "частково"...
КАС ухвалив повернути справу "частково"...
vmax1Дата: Вт, 25.06.2013, 20:46 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго часу.

КАС надіслав ухвалу, якою повертає справу до суду першої інстанції для вирішення питання про повернення апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції в частині ухвал суду першої інстанції про відмову в прийнятті зустрічного позову, відмову в задоволенні заяв про відвід судді та про повернення апеляційної скарги на ухвалу суду першої інстанції про відмову в прийнятті зустрічного позову.

Мотивація.

"Відповідно до ч. 2 ст. 293 ЦПК України заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду. У разі подання апеляційної скарги на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, суд повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу, яка не підлягає оскарженню.
Ухвала суду про відмову в прийнятті до розгляду зустрічного позову,... про відвід судді, а також ... про повернення апеляційної скарги на ухвалу суду про відмову в прийнятті зустрічного позову не віднесені до визначеного ч. 1 ст. 293 ЦПК Українипереліку ухвал, які можуть бути оскаржені окремо від рішення суду".

А оскаржується вже рішення суду першої інстанції. І всі заперечення на ухвали, які КАС ухвалив повернути до суду 1 інстанції - в складі апеляції на рішення.

Окрім того, що насправді ті ухвали підлягають оскарженню відповідно до ст. 55 Коституції, вони можуть бути оскаржені окремо від рішення і по пп. 4, 16, 21 ч. 1 ст. 293 ЦПК України. Про це в апеляції прямо вказано.

Отже, КАС хоче своєю ухвалою виокремити з апеляції на рішення заперечення на ухвали і повернути їх як такі, що, нібито, оскаржені окремо від рішення суду (в той час, як вони включені до апеляції на рішення)? Чи я чогось не розумію?

Окрім того, ухвала постановлена заочно. Як і раніше ухвала суду 1 інстанції про повернення апеляції на ухвалу суду 1 інстанції. Чи можна приймати такі ухвали і взагалі які ж можна без участі і навіть повідомлення сторін про розгляд справи в судовому засіданні? Судовий розгляд мусить бути публічним.

Дякую за допомогу.
 
Юридичний форум » Безкоштовна юридична консультація » Юридична консультація онлайн » КАС ухвалив повернути справу "частково"...
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Пт, 17.05.2024, 07:43
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Наше опитування

Як Ви потрапили на цей сайт?
Всього відповідей: 260

Статистика