Позов про стягненя аліментів
|
|
Omid | Дата: Вт, 27.10.2009, 00:17 | Повідомлення # 1 |
Рядовий
Група: Користувачі
Статус: Offline
| Напишіть, будь ласка, Вашу думку, це дуже важливо. Буду дуже Вам вдячна. Ситуація така. Дружина подала позов до чоловіка про стягнення коштів на утримання сина (подружжя проживають сумісно і ведуть загальне господарство), посилаючись на те, що відповідач матеріально не допомагає їй. Під час судового засідання поступи¬ла заява від іншої жінки, в якій вона просила допустити її до участі в справі і відмовити в позові першій позивачці. Ця жінка одержує від відповідача аліменти на дочку в розмірі 1/4 його зарплати, і вона подала фіктивний позов з метою зменшення розміру аліментів, які вона одержує. Як належить поступити суду?
|
|
| |
Shnaps | Дата: Чт, 29.10.2009, 19:10 | Повідомлення # 2 |
Лейтенант
Група: Адміністратори
| Незрозуміло, чим аргументує та жінка, що отримує аліменти на дитину, заперечення позову дружини. Якщо вимоги дружини відповідають нормам статті 75 Сімейного кодексу, то до чого тут третя особа в справі з її аліментами на дитину? Деталізуйте, будь ласка, питання.
|
|
| |
Omid | Дата: Пт, 30.10.2009, 11:40 | Повідомлення # 3 |
Рядовий
Група: Користувачі
| Дякую, що звернули увагу на моє питання. Можливо, я не зовсім зрозуміло його сформулювала, це й зрозуміло, не юристу важко розібратися з такими справами, тому ми й звертаємся до Вас як професіонала за консультацією. Я не знаю чим аргументує жінка, але ж вона може подати позов про зменшкння розміру аліментів (ст. 192 СК). Також суд враховує ст. 182 СК, обставини, при визначені розміру аліментів, що суд враховує. Чи правомірно буде, якщо суд об"єднає ці позови, чи буде суд розглядати спочатку справу? (посилаючись на ст. 34 ЦПК)?
Повідомлення відредагував Omid - Пт, 30.10.2009, 11:41 |
|
| |
Shnaps | Дата: Пн, 02.11.2009, 11:02 | Повідомлення # 4 |
Лейтенант
Група: Адміністратори
| Тобто дружина хоче стягнути з чоловіка кошти на утримання сина, а під час розгляду справи третя особа задля того, щоб мати можливість вступити у справу згідно зі ст. 34 ЦПК, подає фіктивний позов про зменшення власних аліментів (ніби-то заявляє самостійні вимоги до предмету спору)? Я вірно розумію? В даному випадку жінка, що вже отримує аліменти, може вступити у справу без жодних фіктивних позовів згідно зі ст. 35 ЦПК, а згідно зі ст. 34 ЦПК навряд чи суд допустить її до розгляду справи, адже дана стаття регулює порядок вступу до справи осіб, що заявляють самостійні вимоги до предмету спору, а предметом спору в даному випадку є матеріальна допомога на дитину дружини, тоді як друга жінка має вимоги, направлені на матеріальну допомогу своїй дитині. Сподіваюся, я зрозуміло виразився. Коротше кажучи, предмети спору у позовах дружини та іншої жінки не співпадають.
|
|
| |