KAZUS.AT.UA - умисне заподіяння користі

Оплата комунальних платежів - Юридичний форум

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Оплата комунальних платежів
AdelДата: Чт, 12.11.2009, 22:51 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Користувачі
Репутація: 0
Статус: Offline
Договір з Житлово комунальною конторою заключено власником квартири у 1994 році. Після того він не переукладався і зміни не вносились, Існує борг 2004-2008 років. Чи можливо посилаючись на те , що договір не типової форми в судовому порядку ( ЖКО направило претензійний лист , після нього очевидно буде позовна заява в суд про стягнення боргу ) досягнути відмови у задоволенні позову . Чи можливі інші варіанти позитивного розвитку подій ( для мене) ? Взагалі я сплачую всі комунальні послуги, заборгованості не маю. Але ЖКО принципово не хочу платити , так як не розумію за що мушу платити, Послуг ніяких не надають, а лише підстригають навесні газони, я підрахувала - це мені обходиться порядка 1 тис.грн. на рік. Всея моя свідоміть бунтує ? невже не можна законодавчо якось себе захистити від такої нахабності ?? Дякую за відповідь

ShnapsДата: Сб, 28.11.2009, 13:58 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: Адміністратори
Репутація: 3
Статус: Offline
Згідно з ч. 1 ст. 215 Цивільного кодексу України недійсними є правочини, вчинені з порушенням норм частин 1-3, 5, 6 ст. 203 ЦК. Недотримання встановленої законом форми правочину не входить в даний перелік (п. 4 ст. 203 ЦК). Недотримання форми правочину не тягне за собою його недійсність.
Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 20 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" Ви маєте право на зменшення розміру плати за надані послуги, якщо вони не надавалися в повному обсязі. Послуги ЖКО надає відповідно з укладеним договором. Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 20 ЗУ "Про житлово-комунальні послуги" Ви маєте право одержувати необхідну інформацію про перелік житлово-комунальних послуг, їх вартість, загальну вартість місячного платежу, структуру ціни/тарифу, норми споживання, порядок надання житлово-комунальних послуг, їх споживчі властивості тощо. Запросіть в ЖКО інформацію про надання послуг по Вашому будинку за визначений період. Якщо певна послуга/послуги не виконувалися, направте в ЖКО претензію про зменшення плати за послуги. Якщо досягти домовленостей з ЖКО не вдається - можете подавати заяву до суду, однак пам'ятайте, що Вам необхідно обгрунтувати свої вимоги по кожній окремій послузі ЖКО. В реальних умовах ситуація ускладнюється тим, що житлово-експлуатаційні служби не в змозі надавати послуги в повному обсязі через недостатнє фінансування, тобто через несплату населенням щомісячних платежів, і суд може на це зважати. До того ж Ви не маєте права самовільно порушувати умови договору (не сплачувати за послуги) - в такому випадку необхідно діяти через заяву про зменшення плати, як це описано вище.

• Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Сб, 09.08.2025, 17:05
Вітаю Вас Гість

Форма входу

Пошук

Наше опитування

Як Ви потрапили на цей сайт?
Всього відповідей: 260

Статистика